Home 5 Nieuwsbrief – Rechtswinkeldag
Evenement
=

1e nationale rechtswinkeldag georganiseerd door het Rechtsbijstandportaal

Vanuit het hele land, van Groningen tot Cuijk, kwamen rechtswinkels begin November bijeen in Voorschoten om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Het Rechtsbijstandportaal werkt inmiddels met meer dan 20 rechtswinkels samen. Uit deze contacten bleek een grote behoefte aan het uitwisselen van kennis en ervaringen. We begonnen de dag met een inspirerende lezing van Martin Blaakman van het lectoraat 'toegankelijkheid van het recht' bij Hogeschool Inholland, waarbij hij opriep de handen ineen te slaan om het recht voor iedereen toegankelijk te maken. Dit resulteerde in een discussie ‘t over het toegankelijk maken van het recht en hoe dit het beste bereikt kan worden. ’De dag werd vervolgd met een speeddate waarbij medewerkers van verschillende rechtswinkels tegenover elkaar kwamen te zitten en een aantal minuten hadden om prikkelende stellingen aan elkaar voor te leggen zoals: ‘Wat is je grootste zorgpunt als het gaat om jouw rechtswinkel en waarom?’ of ‘Wat is het gekste dat je ooit mee hebt gemaakt in het werken bij jouw rechtswinkel?’. De gesprekken barstten los! Een leuke manier om elkaar te leren kennen en meer te weten te komen over de werkwijze bij andere rechtswinkels.

Hierna werd in een pol uitgevraagd hoe het gebruik van het Rechtsbijstandportaal wordt ervaren. Het portaal scoorde een dikke 8 en er werd nuttige feedback gegeven voor doorontwikkeling van het portaal. In de middag werden er workshops gegeven over AVG, kwaliteitsborging en hoe je werknemers van je rechtswinkel gemotiveerd kan houden.

Rechtswinkel Utrecht, Stichting Rechtswinkel Amsterdam, Rechtswinkel Tilburg en De Leidse Rechtswinkel: bedankt voor het meewerken aan de organisatie! n natuurlijk heel veel dank aan alle deelnemers voor het bijdragen aan het succes van deze dag! Wij hopen dat jullie er interessante inzichten en contacten aan over hebben gehouden.